0.00грн.
Зробити замовленняAllulose (Аллюлоза) або Псікоза факти і походження
Алюлоза це низькокалорійний цукор з таким же чистим солодким смаком, який ви очікуєте від цукру. Зовсім скоро чекайте його в широкому спектрі продуктів і напоїв, що підтримують здоровий спосіб життя.
Алюлоза це один з багатьох цукрів, які існують в природі в дуже малих кількостях. Спочатку його ідентифікували з пшениці і з тих пір був виявлений в деяких фруктах, включаючи джекфрут, інжир і родзинки.
Алюлоза (Псікоза) природним чином присутній в невеликих кількостях в різних солодких продуктах, таких як карамельний соус, кленовий сироп і коричневий цукор.
Моносахарид, або простий цукор, аллюлоза засвоюється організмом, але не метаболізується, тому майже не містить калорій.
Алюлоза дозволяє вам їсти та пити багато продуктів харчування й напої, якими ви насолоджувалися роками, але без усіх калорій. А оскільки аллюлоза є низькокалорійним цукром, її можна використовувати в самих різних продуктах. Залишилися питання про аллюлозе?
Що таке алюлоза?
Алюлоза (також звана псікозой) - це низькокалорійний цукор, який має смак і текстуру цукру, але не містить калорій. Аллулозу часто називають «рідкісним цукром» через її виявлення в природі в невеликих кількостях.
Порівнювальная таблиця:
Замінник цукру | Калорійність | Рівень солодкості | Глікемічний індекс | Поведінка при випічці | Чистий смак |
---|---|---|---|---|---|
Allulose | 0,2 ккал/г | 70% від сахарози | Низький | Відмінно | Так |
Стевія | 0 ккал/г | 50-300 разів | Низький | Залежить | Так |
Еритрітол | 0,2 ккал/г | 60-80% від сахарози | Низький | Добре | Так |
Аспартам | 0 ккал/г | 200 разів | Нульовий | Не рекомендується | Ні |
Як може алюлоза містити так мало калорій?
Алюлоза не розпізнає організмом як вуглевод і не переробляється в енергію, тому вона містить незначну кількість калорій.
Навіщо використовувати алюлозу?
Багато хто прагне керувати калоріями, і один із способів зменшити калорійність цукру, вибираючи продукти і напої, що не містять підсолоджувальних інгредієнтів з низьким або низьким вмістом калорій, таких як алюлоза. За даними дослідження «Продукти харчування і здоров'я» 2012 року, майже половина споживачів замислюється про те, чи містять продукти низькокалорійні підсолоджувачі, а 73 відсотки з цієї групи хочуть ці підсолоджувачі для контролю калорійності.
Крім того, через здатність алюлози відтворювати технічні функції цукру в таких продуктах, як морозиво і випічка, виробники звертаються до цього непітательной підсолоджувачі при зміні рецептури для зниження вмісту цукру.
Алюлоза на смак схожа на цукор?
Так, він має текстуру і характеристики, схожі на цукор, які споживачі можуть відчути і спробувати.
Відомості про поживні речовини |
Розмір порції 2 чайні ложки (8 г) |
Кількість калорій: 0 g (0 %) |
Денне споживання % |
Усього жирів 0 г (0 %) |
Натрій 0 мг (0%) |
Усього вуглеводів 8 г (3%) |
Харчові волокна 0 г (0%) |
Протеїн 0 г |
Не є істотним джерелом жирів, трансжирів, холестерину, загального цукру, додаткового цукру, вітаміну D, кальцію, заліза та калію |
Безпека алюлози
Алюлоза безпечна?
Так. Алюлоза отримала статус в цілому визнаної безпечної (GRAS) Управлінням з контролю за продуктами і ліками США (FDA). Згідно з рекомендаціями FDA, люди будь-якого віку можуть отримувати алюлозу в харчових продуктах і напоях.
Скільки калорій я можу заощадити, вибираючи продукти, підсолоджені алюлозой?
У алюлози на 90% менше калорій, ніж в цукрі. Кількість калорій, які ви зберігаєте в продукті, буде варіюватися в залежності від того, скільки цукру замінюється.
Чи може алюлоза допомогти мені контролювати свою вагу?
В рамках загальної здорової дієти низькокалорійні продукти і напої можуть допомогти контролювати кількість калорій це рівняння «кількість калорій на вході і кількість калорій на виході». Чим менше калорій надходить, тим менше потрібно спалювати в повсякденній діяльності. Тільки не перестарайтеся, витрачаючи заощаджені калорії на один прийом їжі або продукт, переїду в інших областях.
Де я можу знайти аллюлозу?
Алюлоза продовжує рости на ринку. Хоча ви можете знайти його на полицях в таких продуктах, як протеїнові батончики, тепер він також продається в інтернет магазині YouModern.
Що таке алюлоза по толерантності в кишечнику?
Дослідники виявили, що аллюлоза добре переноситься, не викликаючи жодних шлунково-кишкових симптомів.
Як впливає псікоза на глікемічний відповідь?
Дослідники виявили, що алюлоза не впливає на рівень глюкози в крові. Хоча деяка частина алюлози абсорбується, вона не метаболізується.
Змушує мене алюлоза тягнути до інших солодощів?
Безліч досліджень показали, що споживання низькокалорійних підсолоджувачів не викликає тяги до більшої кількості солодкого. У 2012 році тільки шість досліджень, опубліковані в Journal of Nutrition і American Journal of Clinical Nutrition, спростували твердження про те, що низькокалорійні підсолоджувачі викликають тягу.
З джерела вікіпедія алюлоза або Псікоза - моносахарид, що відноситься до кетогексозам. У формулі Фішера у D (+) - форми все ОН-групи знаходяться праворуч. Гідроліз псікози вивільняє тільки 0,3% енергії, що вивільняється при гідролізі глюкози. У природі псікоза виявляється тільки в невеликій кількості.
Чи можна діабетикам алюлозу (псікозу)?
Так. На всіх упаковках компанія Splenda вказує "Дозволено для використання людям з діабетом" (Suitable for people with diabetes). P.S. Команія Splenda є найвідомішим і авторитетним виробником цукрозамінників в світі, тому в якості продукції та достовірності інформації немає сумнівів.