0.00грн.
Зробити замовленняЗамінники цукру і суперечка про здоров'я з приводу відчутних переваг.
Цукор є невід'ємною частиною їжі, яку ми споживаємо. Але якщо його занадто багато, то це не ідеально підходить для наших зубів і талії. Були деякі суперечливі припущення, що надлишковий цукор може відігравати важливу роль при деяких дегенеративних захворюваннях. Тому штучні підсолоджувачі, підсолоджені продукти продовжують залучати споживачів.
Цукрозамінник - це харчова добавка, яка дублює дію цукру на смак, але зазвичай має меншу харчової енергією. Крім його переваг, дослідження на тваринах переконливо довели, що вони викликають збільшення ваги, пухлини головного мозку, рак сечового міхура і багато інших небезпеки для здоров'я. Деякі види пов'язані зі здоров'ям побічних ефектів, включаючи канцерогенність, також відзначаються у людей. Було проведено велику кількість досліджень цих речовин з висновками від «безпечних при будь-яких умовах» до «небезпечних при будь-якій дозі».
Вчені розділилися у поглядах на проблему безпеки штучних підсолоджувачів. У наукових, а також в непрофесійних публікаціях часто згадуються допоміжні дослідження, а протилежні результати зменшуються або відхиляються. Таким чином, цей огляд спрямований на вивчення протиріч щодо здоров'я, передбачуваних переваг замінників цукру.
Шкода цукрозамінників та яка їхня роль в житті людини.
В останні роки тенденція до здоров'я, фігурі і фітнесу посилилася. Енергетичний дисбаланс між калоріями, споживаними з одного боку, і калоріями, затраченими з іншого, через урбанізації, малорухливого способу життя і надмірного споживання солодких продуктів, а також підвищеного споживання жирів, приводить до ожиріння серед населення Індії. Ожиріння, яке є основним чинником, що лежить в основі діабету II типу, веде індусів до того, щоб до 2030 року стати діабетичної столицею світу. Тому зростаюче розуміння здоров'я сьогодні підвищило попит на продукти харчування, які сприяють поліпшенню здоров'я.
Споживачі вимагають більшої різноманітності низькокалорійних продуктів, оскільки вони прагнуть зробити більш здоровий вибір. Замінник цукру приблизно в 200 разів солодше цукру. Деякі цукрозамінники є натуральними, а деякі - синтетичними. Ті, які не є натуральними, зазвичай називають штучними підсолоджувачами. Харчова промисловість та виробництво напоїв все частіше замінюють цукор або кукурудзяний сироп сахарозаменителями в ряду продуктів, традиційно містять цукор. Деякі з них обходяться харчової промисловості лише в частині вартості натуральних підсолоджувачів, незважаючи на надзвичайно високу рентабельність виробників штучних підсолоджувачів.
Управління з контролю за продуктами і ліками США регулює використання цукрозамінників в якості харчових добавок. Вони повинні бути схвалені FDA, яка публікує список добавок, визнаних безпечними (GRAS). На сьогоднішній день цієї організації не були представлені наукові дані, які можуть підтримати зміну висновків про безпеку чотирьох затверджених синтетичних підсолоджувачів (сахарин, аспартам, невід та ацесульфам калію). Безпечні висновки засновані на детальному огляді великого обсягу інформації, включаючи сотні токсикологічних та клінічних досліджень.
Найкращим, смачним, без калорійним і безпечним є сукралоза, а з натуральних цукрозамінників - стевія. Незважаючи на те, що цукор сьогодні є найпопулярнішим підсолоджувальних інгредієнтом на ринку, є багато альтернатив йому. Деякі замінники цукру використовуються в продуктах, спеціально розроблених для додання їм певного смаку. Рецепти, що вимагають, щоб дуже невелика кількість речовини давало дуже інтенсивний солодкий смак, іноді через проблеми зі здоров'ям, і, звичайно, багато натуральні солодкі джерела використовуються через їх унікального смаку і смакової текстури.
Більшість цукрозамінників, які схвалені для використання в продуктах масового ринку, створюються штучно. Навіть деякі натуральні сахаросодержащие речовини створюються таким же шляхом через важких способів отримання їх з природних джерел (таких як сорбіт, ксиліт). Їх можна знайти в ягодах, фруктах, овочах і грибах).
Різновиди цукрозамінників.
В даний час в Сполучених Штатах дозволено використання шести видів, які використовуються в багатьох комерційних продуктах харчування.
Стевія - ребаудіозіди А і D (різновид ребаудіозіди D відрізняється своєю дорожнечею, але без гіркоти і гіркого присмаку, без гіркого присмаку), який витягується з рослини стевії.
Аспартам - повністю штучний, також відомий як E951
Сукралоза - в 600 разів солодша, ніж столовий цукор
Невід - в 7-13 тисяч разів солодший, ніж столовий цукор
Ацесульфам калію - також відомий як Ace K або E950
Сахарин - виник під час нестачі цукру в Першій світовій війні в США
У яких продуктах містяться замінники цукру?
Все більше комерційних продуктів харчування відходять від натуральних цукрів або кукурудзяних сиропів і використовують штучні підсолоджувачі. Деякі дослідження говорять, що тільки в Америці в період між 2000 і 2005 роками було всього 3920 продуктів, що містять їх. Сукралоза вважається найпопулярнішим подсластителем, в основному через його низьку ціну і хороших якостей, особливо з-за приємного смаку.
Найбільш часто зустрічаються харчовими продуктами, в яких містяться підсолоджувачі, є газовані напої, пластівці, морозиво і т. Д. Причини їх широкого використання головним чином засновані на потенційні ризики для здоров'я, пов'язаних з цукром, - догляд за зубами, втрата ваги, імунітет, підвищення системи, боротьба з бактеріями і діабетом. Звичайно, масове виробництво цукрозамінників зробило їх дуже дешевими.
Природні і корисні джерела солодощі.
Якщо ви хочете поекспериментувати зі своїми рецептами і не використовувати при цьому цукор, ось кілька простих способів зберегти солодкість ваших творінь:
мед
нектар агави
Кленовий сироп
грейпфрут
Чи не солодкий какао порошок
журавлина
Екстракт ячмінного солоду
Абрикосова пюре
молоко
чайне листя
ром
сироп Якон
Добре жити з діабетом
Одним з ключів до хорошого життя при діабеті є підтримання рівня глюкози в крові в межах, рекомендованих для вас протягом дня, і одним із способів зробити це є підрахунок вуглеводів!
Ваш лікар, зареєстрований дієтолог або викладач діабету може допомогти вам визначити рекомендований щоденне споживання вуглеводів і підрахунок вуглеводів, але ось кілька порад, які допоможуть вам почати:
Прочитайте поживні етикетки на упаковці продуктів харчування і додайте грам вуглеводів, зазначених на порцію.
Відстежуйте свій вибір вуглеводів. Кожен вибір вуглеводів містить приблизно 15 грамів вуглеводів на порцію.
Зменшіть кількість вуглеводів за допомогою цукрозамінника Splenda. Ви можете приготувати багато смачних страв і страв з меншою кількістю цукру, калорій і вуглеводів, використовуючи рецепти, зроблені з цукрозамінників Спленда.
Який цукрозамінник не гірчить?
Відповідь однозначна: сукралоза. Цукрозамінник сукралоза не гірчить і ідентичний за смаком, як цукор.
Чи не гірчить у випічці, а також висококонцентрований.
Рейтинг сахарозаменителей
Цукрозамінник купити з комфортною доставкою по Україні можливо тільки на YouModern.