0.00грн.
Зробити замовленняАлюлоза Allulose
Що таке цукрозамінник Алюлоза?
Замінник цукру Алюлоза Splenda - це чудовий на смак підсолоджувач на рослинній основі, виготовлений з аллулози. Він не містить чистих вуглеводів і ідеально підходить для кето або дієт.
Цукрозамінник Алюлоза (Псікоза) рідкий цукор отримує свою унікальну насолоду за рахунок аллюлози, підсолоджувача на рослинній основі. Аллулоза не метаболізується організмом для отримання енергії. Почнемо з кукурудзи і перетворимо її в аллюлозу за допомогою ферменту, аналогічно процесу, який використовується при виробництві сиру або вина. Потім він проходить процес очищення, фільтрації і кристалізації аллюлози.
Алюлоза є рідкісним, природним цукром. Невеликі кількості містяться в пшениці і деяких фруктах. Також випускається серійно.
Allulose є природним з низьким вмістом калорій. Це містить 10 відсотків від калорій з таблиці цукру (0,4 калорій на грам в порівнянні з чотирьох калорій на грам) і становить близько 70 відсотків, як солодкі.
Алюлоза не збільшує глюкозу в крові або інсулін секрецію і не сприяє до зростання бактерій в порожнині рота, що викликає карієс.
Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) визнає аллюлозу безпечною.
FDA не вимагає, щоб аллюлоза була підрахована в грамах «Всього Sugars» або «Додано Sugars» на Nutrition факт сек етикетці. Замість цього його можна перерахувати в грамах «Всього вуглеводів».
Новини про цукор завжди потрапляють в заголовки газет. У травні 2016 року великі новини прийшли з Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA), коли воно заявило, що «додані цукру» стануть новим рядком на оновленій етикетці Nutrition Facts. Нещодавно FDA опублікувало новини про маркування цукру, але не про тип цукру, про який ви, можливо, думаєте. У квітні 2019 року FDA звернуло увагу на інший тип цукру: аллюлозу.
Алулоза володіє унікальними властивостями, тому FDA дозволяє вказувати алюлозу окремо від інших цукрів на етикетці Nutrition Facts.
Алюлоза, також відома як D-псікоза, вважається рідкісним цукром, тому що її не так багато в природі, як інших цукрів. Алюлоза це моносахарид (простий цукор), який спочатку був виявлений в невеликих кількостях в пшениці. Він також міститься в цільних фруктах, таких як родзинки і сушений інжир.
Інші продукти, що містять алюлозу, включають також мелясу, кленовий сироп і коричневий цукор. Алюлозу також виробляють з фруктози або кукурудзи.
Чим алюлоза відрізняється від інших цукрів?
Хоча allulose за хімічною структурою це, як інші типи цукру, його фізіологічний вплив відрізняється. Наприклад, алюлоза буде швидко вбиратися в воду, але не метаболізується. Велика частина споживаної нами алюлози залишає тіло з сечею, деяка частина абсорбується в тонкому кишечнику і дуже мало алюлози, що потрапляє в товсту кишку, ферментує. то означає, що вона вкрай низькокалорійна. Грам на грам, цей цукрозамінник містить приблизно на 90 відсотків менше калорій, ніж столовий цукор. В результаті він не підвищує рівень цукру в крові.
Фактично, було показано, що алюлоза знижує глікемічну відповідь на напої, що містять мальтодекстрин, несолодкий тип вуглеводів, отриманих з крохмалю, який використовується в різних продуктах харчування і напоях, включаючи комерційну випічку і спортивні напої.
Кількість і частота вживання ферментуючих вуглеводів, включаючи доданий цукор, можуть збільшити ризик розвитку карієсу. Алюлоза в цьому відношенні унікальна. Оскільки вона не ферментує в роті, вона не сприяє ерозії емалі і не сприяє росту бактерій порожнини рота, пов'язаних з утворенням порожнини.
Чи безпечна алюлоза?
Так, алюлозу можна їсти і пити. У FDA не було питань чи заперечень за трьома окремими повідомленнями про загальний визнання безпечними (GRAS), поданим щодо алюлози в 2012, 2014 і 2017 роках. В результаті, її було дозволено використовувати різними способами: як упакованого замінника цукру, в безалкогольні напої, а також продукти медичного призначення та інші низькокалорійні продукти без цукру, такі як випічка з низьким вмістом цукру, цукерки, заморожені молочні десерти, йогурт, готові до вживання каші і жувальна гумка.
Чому FDA дозволяє вказувати алюлозу інакше, ніж інші цукру?
У своєму остаточному правилі на етикетці з даними про харчування і добавках в травні 2016 року FDA заявило, що (в очікуванні майбутнього прийняття правил) алюлоза повинна бути вказана в рядку «Загальна кількість вуглеводів», «Загальна кількість цукру» та / або «Додані цукру »на етикетці з інформацією про харчування. FDA не визначив калорійність алюлози, але застосувало стандарт вуглеводів в чотири калорії на грам для розрахунку калорійності алюлози.
Після публікації свого остаточного правила в 2016 році FDA провело науковий огляд впливу алюлози на здоров'я. Відображаючи, що алюлоза надає фізіологічний вплив (на карієс, уровни глюкози в крові і інсуліну і калорійність раціону), які відрізняються від інших типів цукрів, FDA випустило проект керівництва для галузі в квітні 2019 року, в якому йшлося про те, що:
Алюлозу не потрібно враховувати в грамах «Всього цукру» і «додавання цукру», зазначених на етикетці з даними про харчову цінність. Замість цього вона може бути вказана як частина грамів «Всього вуглеводів».
При підрахунку «калорій» на етикетці з інформацією про харчування і добавках виробники продуктів харчування можуть використовувати значення 0,4 калорії на грам алюлози.
Які плюси і мінуси цього рішення?
Частину цього рішення про маркування алюлозой зрозуміти легше, ніж інші. Найпростіша частина полягає в тому, що продукти, що містять алюлозу, матимуть більш точний підрахунок калорій, і якщо використання алюлози в продуктах і напоях зросте через це рішення, ми можемо продовжувати бачити зниження споживання доданих цукрів. Більшість людей можуть заперечити, що обидві розробки це добре.
Одна з проблем, пов'язаних з цим рішенням, може полягати в підрахунку вуглеводів - методикою планування харчування, використовуваної людьми з діабетом, яка визначається грамами «загальної кількості вуглеводів», зазначеними на етикетці Nutrition Facts, щоб тримати рівень глюкози в крові під контролем і визначити можливі дози інсуліну. З цією зміною маркування, хоча кількість калорій продуктів, що містять алюлозу, стане більш точним, грами «Всього вуглеводів» немає.
Грам вуглеводів, що містить чотири калорії на грам, не робить такого ж впливу на рівень цукру в крові, як грам алюлози, але на новій етикетці вони будуть представлені як на рівні по їхньому внеску в «загальна кількість вуглеводів». Людям з діабетом, які приймають інсулін, можливо, доведеться проявляти особливу обережність, тому що дозування інсуліну, заснована на грамах «загальної кількості вуглеводів», що містяться в аллюлозосодержащіх продуктах, може привести до використання занадто великої кількості інсуліну і зниження рівня цукру в крові.
Можливо, сама технічна частина цього керівництва полягає в тому, що FDA, починаючи з цього огляду маркування алюлози, тепер розглядає фізіологічні впливу поряд з хімічними структурами, щоб визначити, чи включений вуглевод в список «Всього цукрів». Історично склалося так, що хімічна структура була традиційним методом, використовуваним FDA для таких визначень. Алулоза є унікальним випадком, тому що її хімічна структура аналогічна цукрової, але її фізіологічний вплив не схожий на інший цукор. Через досягнення в області технологій, які дозволяють розробляти низькокалорійний цукор, такі як алюлоза, FDA переосмислює кращі підходи до регулювання того, як ця інформація відображається на етикетці Nutrition Facts.
Що буде далі з алюлозою?
Важко прогнозувати вплив рішення FDA на маркування алюлози. Як це вплине на майбутні рішення про маркування харчових продуктів? Чи будуть виробники продуктів харчування використовувати більше алюлози? Чи будуть споживачі купувати продукти, в яких він використовується? І, в кінцевому підсумку, чи допоможе це знизити споживання доданого цукру до рівня, рекомендованого експертами?
Будьте на зв'язку ...