0.00грн.
Зробити замовленняЧи можна діабетикам замінник цукру
Солодкі альтернативи для діабетиків
Цукор не є табу для діабетиків, але вони повинні споживати його тільки в помірних кількостях. З підсолоджувачами, замінниками цукру і іншими підсолоджувачами є різні альтернативи на вибір.
Жорсткі і липкі, як цукерки, забобони зберігаються. Особливо від діабетиків, яким заборонено їсти цукор. Уже багато років відомо: діабетикам не потрібно відмовлятися від цукру, якщо вони стежать за вмістом калорій, коригують дозу інсуліну відповідно до вуглеводами в солодощах і насолоджуються цукром в помірних кількостях: не більше 50 грамів в день, включаючи прихований цукор. Фрукти і печиво.
Той, хто хоче перейти на замінники цукру, повинен бути добре обізнаний про їх властивості, особливо люди у яких діагностовано цукровий діабет.
Які є солодкі альтернативи?
По-перше, замінники цукру. Вони майже не містять калорій і не впливають на рівень цукру в крові. Тому діабетикам слід підсолоджувати такі напої, як кава або чай, підсолоджувачами замість цукру.
Інша ситуація із замінниками цукру, такими як фруктоза, сорбіт або ксиліт. Фруктоза містить стільки ж калорій, скільки і звичайний цукор. Сорбітол і Ко мають трохи меншу, але і меншу підсолоджувати здатність. Замінники цукру викликають лише незначне підвищення рівня цукру в крові. Менші кількості (до 30 грамів) не потрібно враховувати при розрахунку дози інсуліну.
Чи сприяють замінники цукру проблем із зайвою вагою?
Це спірне питання. Наприклад, експерименти на тваринах показали, що підсолоджувачі сприяють зниженню ваги. Дослідники підозрюють, серед іншого, що він посилає в мозок «неправильні» сигнали, які потім збільшують споживання їжі.
Важливо кількість споживаних калорій. «Підсолоджений подсластителем» не означає «без калорій». Якщо ви з'їсте в два рази більше десерту, підсолодженого подсластителем, ви також споживаєте в два рази більше калорій. Тому будь-який, хто вважає, що у нього є необмежений доступ до продуктів, підсолодженим підсолоджувачами, не повинен дивуватися збільшення ваги.
Чи можуть підсолоджувачі нашкодити вашому здоров'ю?
Дослідження продовжують з'являтися, попереджаючи про ризики, пов'язані з підсолоджувачами. Вважається, що штучні підсолоджувачі викликають головні болі і алергії або навіть такі захворювання, як епілепсія або рак. Поки немає доказів того, що підсолоджувачі можуть бути шкідливими в домашніх умовах. Тому Федеральний інститут оцінки ризиків (BfR) та Німецьке товариство харчування (DGE) не бачать причин попереджати про застосування підсолоджувачів.
Про всяк випадок експерти використовують так звані значення ADI.устанавлівать. Абревіатура ADI означає «допустиме добове споживання», допустиме добове споживання. Аспартам, наприклад, має значення ADI 40. Це означає, що ви можете споживати до 40 міліграмів цього підсолоджувача на кілограм ваги тіла, не побоюючись будь-яких небажаних ефектів. При масі тіла 70 кг це буде 2,8 грама.
Замінники цукру корисні як замінники цукру?
Замінники цукру, такі як сорбіт, ізомальт, ксиліт або фруктоза, можна знайти в багатьох дієтичних продуктах. Вони містять менше калорій, ніж цукор (приблизно така ж кількість фруктози), і в великих кількостях можуть привести до газам і діареї. Крім того, замінники цукру часто вводять діабетиків в оману, вважаючи, що вони можуть безкінечно насолоджуватись підсолодженими ними продуктами, які часто містять багато жиру.
Чи можу я також використовувати замінник цукру для приготування їжі та випічки?
Не всі цукрозамінники стійкі до випічки. Деякі втрачають солодкість або стають гіркими при приготуванні або запіканні. Цикламат і сахарин, наприклад, термостабільним. Відповідну інформацію ви знайдете на упаковці.
Але грає роль не тільки термостійкість підсолоджувачів, а й маса. Оскільки підсолоджувачі підсолоджують набагато більше, ніж цукор, необхідну кількість рідкого підсолоджувача набагато менша за кількість цукру, зазначеного в рецепті. Замінник цукру для діабетиків також не володіє зв'язує дією. Це може бути проблематично, наприклад, з рідким тестом або печивом: тут цукор становить понад третину суміші, поряд з маслом, яйцями і борошном. Може не вийти тісто з подсластителем. Якщо ви хочете бути в безпеці, вам не слід просто замінювати цукор в рецепті подсластителем, а замість цього вибирати рецепт випічки з подсластителем.
Стевія може бути альтернативою?
Стевія з Парагваю також відома нам як медовий лист або солодка трава. У 2010 році Європейське агентство з безпеки харчових продуктів оцінило підсолоджувачі (стевіоловие глікозиди), витягнуті з листя стевії, як нешкідливі для здоров'я.
В результаті Комісія ЄС схвалила натуральний підсолоджувач для німецької торгівлі продуктами харчування з грудня 2011 року, але на певних умовах. З їжею можна використовувати тільки порівняно невеликі кількості, засновані на допустимої добової дози (ADI).
Оскільки підсолоджувачі з стевії стійкі до температури, їх також можна використовувати для випічки і приготування їжі.
Краще підсолодити медом?
Якщо ви хочете заощадити калорії: немає. Якщо ви хочете запобігти підвищенню рівня цукру в крові: теж немає. Мед містить стільки ж калорій, як і звичайний столовий цукор, і так само швидко потрапляє в кров.
Що відрізняє мед як підсолоджувач від домашнього цукру, так це перш за все його мінерали і мікроелементи, пилок і ферменти. І звичайно ж смак. Тому деякі люди вважають за краще мед, коли справа доходить до подслащивания.
Як цукрозамінника рекомендуємо використовувати сукралозу, так як вона вважається найбезпечнішою, смачною, ідеальною для діабетиків і просто чудово для випічки.
Здорова і рослинна підсолоджувати добавка з сиропом?
«Сиропи» стають все більш популярними в якості підсолоджувача. Концентрований сироп з фруктовим ароматом створюється при тривалому варінні яблук або груш. Сироп агави більш нейтральний на смак. Оскільки густі соки своєю солодкістю зобов'язані перш за все міститься в них фруктовому цукру (фруктозі), вони також мають ті ж недоліки.